Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A hosszú hajam fénytelen és száraz!Mit tegyek?

2009.08.27

A hosszú hajam fénytelen és száraz! Mit tegyek?
Ime néhány jó tanács a hosszú haj otthoni kezeléséhez, és az esetleges okok, hogy miért fénytelen a hajad.
A hosszú haj akkor szép, ha ápolt, egészséges és fényes.
A környezeti ártalmakon egykönnyen nem tudunk segíteni, ezért erre nem is szeretnék kitérni (szmog, UV ártalom, keményvíz, stb.)
A stressz csökkentése sem egyszerű, de ez is fontos a haj szempontjából.
Az egészséges táplálkozásról rengeteg cikk jelent már meg az életmód magazinokban, erről csak annyit szeretnék írni ami nagy általánosságban igaz, mert a táplákozástudomány mint a neve is mondja mára már tudományággá fejlődött.
Próbáljunk meg sok vitamint enni nem csak tablettákban (persze ma már a növények vitamin tartalma is megkérdőjelezhető), hanem zöldségekben és gyümölcsökben is.Az A-vitamin fontos a szép haj eléréséhez ezt a karotta félékben lehet fellelni pl.:sárgarépa, sütőtök. Ha vitaminban szeretnénk pótolni, akkor a bétakarotin kapszulát tudnám javasolni.


1.A sampon helyes megválasztása ezt láttatlanban nehéz megitélni, de az általánosságok a következők:

   

A sampon a haj és főként a fejbőr tisztítására szolgál.
Amennyiben van valamilyen fejbőr probléma azt a szakemberrel (fodrász, súlyosabb esetben bőrgyógyász) kell megbeszélni és kiválasztani a megfelelő anyagot.
Ha normál a haj, úgy a hidratálást kell hosszú hajnál előtérbe helyezni, mert a sok fizikai ártalom vízhiányossá teszi a hajat.
A sampont mindig higitsuk a megfelelő arányban, erről érdemes tájékozódni a fodrásztól.
A hajmosás legalább öt percig tartson és közben ügyeljünk arra, hogy a hajat ne nagyon kócoljuk össze a mosás alatt.
Ha valaki egy-két naponta mos hajat akkor elegendő egyszer átmosni a hajat, ha ennél ritkábban akkor kétszer kell samponozni.
Erre azért van szükség, mert ennyi idő alatt rengeteg piszok rakódik rá a hajra, ezt eltávolitjuk az első samponozással, a másodikkal pedig a fejbőr masszírozásával a vérkeringést fokozzuk.
A hajmosás akkor jó, ha a fejbőr enyhén bepirosodik, ilyenkor a vérkeringés erősődik amire a hajgyökérnek nagy szüksége van az egészséges növekedéshez.
A haj öblitésénél figyeljünk arra, hogy a fejbőrnél is jól lazitsuk fel a hajat, így a hajtöveknél is alaposan kitudjuk öbliteni a sampont, elkerülve ezzel az esetleges irritációt.Az öblitésre is szánjunk több időt nem baj ha a haj tapadóssá válik ezt majd a hajápoló orvosolja.


2.A hajápoló helyes megválasztása
3.A haj kibontása
4.A haj szárítása
5.A haj ápolása szárazon
6.A vegyszeres munkák
7.UV. védelem

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

joletttt

(Viri, 2009.09.22 20:55)

jo cikk teccik lécci folytasd a tilda naplóját:P