Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Leona Lewis

2009.08.20

A tehetségkutató műsort követően jelent meg debütáló kislemeze Angliában, A Moment Like This címmel. Az áttörést második kislemeze, a Bleeding Love hozta meg neki 2007-ben, a dal több mint 30 országban listavezető lett. Köztük az Egyesült Királyság kislemez listáját 7 hétig vezette, 2008 elején 4 hétig vezetett Németországban, majd ez év áprilisában a Billboard magazin kislemezlistáján is felért a csúcsra. Brit énekesnő ezt megelőzően 1987 júniusában állt a rangsor élén (Kim Wilde). Leona két megszakítással öszességében 4 hétig uralta a mezőnyt, ezzel rekordit állított föl. Szigetországból származó énekesnő egy felvétellel két hétig tovább nem vezetett. A Bleeding love 2007 legtöbb példányban elkelt kislemeze lett.Ebben az évben adta ki első lemezét Spirit címmel, ebből több mint 6 millió darabot[forrás?] adtak el.

A következő kislemez, a lassú pop/R&B stílusú Better in time nem volt olyan nagy siker, mint elődje, de ez is szép sikereket ért el. Az amerikai Billboard Hot 100 magazin listájában már 31 hete szerepel, és most a 11. helyet birtokolja. A kislemez mellé csatolták az ugyancsak klipes Footprints in the sand-ot, melyben az afrikai árvák helyzetéről énekel. A dal nem lett olyan nagy sikerű, nem is kapott nagy promóciót. A következő sláger az R&B-s, pattogós ritmusú, pörgős szám, a Forgive me, melynek klipjében nagyon dögös koreográfiák láthatók 4 csicsás, nagyon színes helyszínen. A következő sláger a Show Patrol féle Run, amely az énekesnő első feldolgozása. A számot a most futó X-Factorban adta elő először, nagy sikerrel(még a zsűri is állva tapsolt, mint ahogy az szokás volt a 2006-os X-factor évadjában minden egyes Leona Lewis előadásnál. A szám nagyobb sikerű volt, mint a Forgive me. Az Egyesült Királyságban a #1 pozíciót sikerült elérnie, Amerikában nem került a Billboard Top 50-be, és még pár országban lett első. A 2008-as év végi letöltési listát vezette ez a szám, a feltöltés pár napjában 1,5 millió letöltést produkált, ami nagyszerű, hisz ezt a listát már 2007 évvégén is vezette a Bleeding loveval. A magyarországon futó nagy sikerű, a VIVA TV hivatalos slágerlistájában, a Viva Chart Show Top 40-ben a 14.helyet birtokolja, és pár héttel ezelőtt a 19.helyen nyitott. Legújabb klipes balladája, mely megint egy feldolgozás, méghozzá Avril Lavigne I will be című számát dolgozta fel, Amerikában a 93. helyen nyitott és most a 66. helyet birtokolja, igazán nagysikerű számnak ígérkezik. A klipet eddig hivatalosan a Youtube-on 1,5 millióan töltötték le, és még csak 3 hete szerepel fenn. Sok országban még be se mutatták a számot, köztük Magyarországon sem. Leona Lewis Spirit című albuma 2008 5. legtöbb példányban elkelt nagylemeze lett, 4.3 millió példánnyal, így olyan előadókat utasított maga mögé, mint Rihanna, Metallica, Madonna vagy éppen Lil Wayne.

 

http://www.greenwithglamour.com/blog/wp-content/uploads/2009/07/leona-lewis-j231.jpghttp://bossip.files.wordpress.com/leona-lewis.jpg

 

 

 

http://www.lizzardblizzard.com/lizbliz/images/artistes/leona%20lewis.jpg

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.