Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kamasz vagyok

2009.08.17

Növekszem,változom.A testem egyes részei növekedésnek indultak,pattanásos lettem, és mindenki azt mondja,hogy ez így van rendjén,hogy ez a pubertás ideje,és hogy van ilyen.Még hogy rendjén van!!! Egyszer jókedvűen,elégedetten és boldogan élek, másnap pedig minden rémesnek tűnik: a lakásunk, az emberek akikkel találkozom-minden szürke és szomorú.Néhány barátnőm másként van ezzel:tetszik nekik a változás,és a felnőtté válás gondolata. Azt mondják,ne foglalkozzak vele,nem is igaz,hogy annyit híztam,hogy ronda vagyok,és hogy hatalmas a lábam!

 

Ez így nem mehet tovább!!!   

Talán kiváételesen igaza lehet a nővéremnek,és valóban nem ártana tájékozódnom arról,hogy mi is történik velem. Akkor,mondja ő,rájönnék:minden a legnagyobb rendben. Én azért ebben nem vagyok olyan biztos de....         velem tartasz a kutatásban???

Érdekesnek tűnő magyarázatot találtam eg könyvben. Eszerint egészen kicsi korunktól változatosan megyünk keresztül, a testünk és a személyiségünk is átalakul. Azok a folyamatok, amelyekt most tapasztalok,felkészítenek arra,hogy felnőtt nő legyek. Egyrészt a testem felkészül arra,hogy majd gyerekeim lehessenek,másrészt a viselkedésem is formálódik.Azokat az éveket, amelyek során minez végbemegy,kamaszkornak vagy serdülőkornak nevezzük. A testi változások hamarabb zajlanak le,nagy részük  a kamszkor elején, a személyiségünk lassabban követi. Vagyis a pubertás a kamaszkor első szakasza,mikor a testünk átformálódik. Az egész folyamat egészen addig tart,amíg a viselkedésünk és a személyiségünk is felnőtté válik!!!!!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.